Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
5 x ingrediënten voor een dagelijks portie geluk 1
in ZONDAG'S FAVORITES

5 x ingrediënten voor een dagelijks portie geluk

Druk, drukker, drukst! We zijn het allemaal! Met werk, gezin of met onszelf.
We zijn allemaal ambitieus en willen het beste uit ons leven halen en om dit vol te houden kijken we reikhalzend uit naar het weekend. Mijn meest favoriete dag van de week, is zonder twijfel de zondag. Op deze dag staan voor mij, net als voor vele anderen, familie, vrienden en genieten centraal. En omdat de zondag (helaas) niet meer uren zich heeft dan welke andere dag van de week dan ook, ben ik op onderzoek gegaan naar welke ingrediënten bij mij het typische zondagsgevoel oproepen dat mij zo gelukkig maakt. Ik heb er vijf gevonden die lekker makkelijk en direct toe te passen zijn.
Elke dag een beetje zondag, jouw traktatie op een dagelijks portie geluk.

1. Maak van je huis je thuis
Creëer sfeer en comfort; dim het licht, steek kaarsen aan en zet een ontspannen muziekje op. Schop die pumps uit en kruip lekker met je veel te grote slobbersokken onder een plaid en geniet van een kop dampende thee of dat heerlijke wijntje. Ik probeer mijzelf dit moment echt elke dag te gunnen (al dan niet met wijn). Ook al is het maar tien minuutjes. Ik merk namelijk dat wanneer ik dagelijks even bewust geniet, ik de verwachtingen, verplichtingen en to-do’s die boven mijn hoofd hangen veel beter kan relativeren.


Photo by: lovestylemindfulness

2. Zorg dat je leeft in het hier en nu
Met andere woorden focus je op het moment. Zet je telefoon op stil en leg hem weg. Zo dwing je jezelf echt aanwezig te zijn en open te staan voor je eigen emoties en die van anderen. Je zult merken dat de sfeer in huis gelijk een stuk chiller wordt wanneer jij en je huisgenoten niet constant worden afgeleid door externe factoren zoals Whatsapp of statusupdates op social media. Je kunt wellicht wat weerstand verwachten. Mijn lieftallige echtgenoot stond ook niet direct te springen bij mijn voorstel voor deze nieuwe house rule maar no problem, dan geef je zelf het goede voorbeeld of je probeert net als wij een compromis te sluiten.

Gezellig thuis
Photo by: Kaatje_Karin

3. Geniet elke dag alsof het zondag is
En dan bedoel ik niet dat je ten alle tijden moet overgeven aan food-cravings… maar gun jezelf en anderen af en toe wel even pauze van al dat gezond doen.

Borrelhappen en taart vind ik namelijk wel direct een stuk gezelliger dan een bak wortelen..

Ook wanneer je wel vast wil houden aan een bepaald dieet of ander regime kun je eten en drinken wel een stuk gezelliger maken. Haal die pannen van tafel en maak de borden (eventueel samen met je kinderen) gezellig in de keuken op. Leuke servetten er bij, gooi wat takjes munt en partjes citroen in die mooie waterkaraf en hup aan tafel! Ben jij een echte coffee junk of theemuts? Investeer dan in die gave theepot of lekkere melkopschuimer. Zo ervaar je je dagelijkse bakkie al heel anders en zal je er geheid meer van genieten.


Photo by: 88food

4. Vind je balans
Zeker in combinatie met bovenstaand credo. Ieder mens, in welke leeftijd dan ook, wordt gelukkig(er) van een zekere mate van rust, reinheid en jazeker; regelmaat. Het blijft alleen een uitdaging om in een druk bestaan van werk, manlief en kinderen elke dag je poot stijf te houden wanneer verleidingen van buitenaf zich aandienen. Ik merk aan mijzelf dat ik, vaak zonder dat ik het door heb, de lat voor mijzelf en mijn omgeving ontiegelijk hoog leg. Alles ligt vastgelegd in agenda’s en planners en hierdoor is er soms weinig ruimte voor spontane momenten. En die spontane momentjes maken het leven vaak nou net even leuker.
Dus deze week in plaats van zwoegen in de sportschool met je sportbuddy aan de wijn en kaas? Yes please! Wie heeft bepaald dat er alleen in het weekend ruimte is voor sociale contacten? En wat betreft het sporten? Dat kan ook morgen. En anders volgende week. Alles valt en staat met balans.

hoe omgaan met stress
Photo by: 65m2

5. Wees dankbaar
Kijk naar wat je hebt in plaats van wat je niet hebt. Mega cliché? Ja dat klopt, hiervoor hoef ik geen metaforen uit mijn mouw te schudden. Het klinkt makkelijk en dat is het eigenlijk ook best wel. Geef je streberige zelf af en toe een pauze. Ook al is het maar voor even. Sta stil bij de momenten die jou de afgelopen week, maand of jaar een gelukzalig gevoel hebben geven. Deel deze herinneringen met je vrienden, partner, kinderen of schrijf ze op. Wanneer je beseft dat sommige ervaringen die opdoet, resulteren in levenslange dierbare herinneringen dan weet je toch waarin jij je tijd vanaf nu wil steken? Het gaat om het vinden van geluk in kleine dingen en weten dat alles goed komt. Weer zo’n cliché.. maar wel waar! Welke ervaringen maken jou nou het gelukkigst?


Photo by: Nina La Cour

Wat geeft jou het typische “zondag” gevoel? ik ben benieuwd!

Liefs,
Nienke

You Might Also Like

10 x knappe chillpakken en charmante pyjama’s

10 x items die niet mogen ontbreken op jouw “December Wishlist”

New Year Resolutions 2.0

Elke dag zondag

5 tips voor meer geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *