User ID and access token do not match. Please check again.

5 x ingrediënten voor een gezellig huis 2
in WONEN & SLAPEN woonkamer

5 x ingrediënten voor een gezellig huis

Herfst is in town! En ook al gaat dit seizoen gepaard met de nodige onvoorspelbare regenbuien en koude voeten, ik ben er dol op!
Waarom? De herfst geeft mij spontaan het “zondag” gevoel. Lekker kneuterig opgekruld onder een dekentje op de bank, kaarsjes aan, theetje (of glaasje rood) er bij, wat wil een mens nog meer? Benieuwd naar mijn vijf tips om je huis herfst proof te maken? lees dan vlug verder.

1. Licht
Voor een gezellige en warme sfeer in je woonkamer is het essentieel dat je selectief te werk gaat met je keuze voor verlichting. Wanneer je kiest voor juiste lichtbron, een strategische plek en een bijzonder design is een lamp veel meer dan een praktische lichtverschaffer. Dan is het kunst. Deense architect en ontwerper Poul Henningsen (1894-1967) zei ooit over licht:

“Het kost geen geld om een ruimte in het juiste licht te plaatsen, maar het vereist wel cultuur. Meubels, stijl, vloerkleden – alles is ondergeschikt aan de positie van het licht”

Ben je benieuwd hoe je jouw woonkamer in de juiste spotlights zet door middel van je eigen persoonlijke lichtplan? klik dan hier.

2. Vuur en vlam
Je “eigen haard is goud waard” luidt het eeuwenoude gezegde en daar ben ik het helemaal mee eens. Ben je niet gezegend met een open haard in je woonkamer en heb geen budget voor een gashaard. Geen paniek, met mooie kaarsen en leuke houders kom je ook een heel eind! Een buitenhaard is wat mij betreft de investering ook echt waard! En prima het hele jaar door te gebruiken. Zet hem voor je buitenraam zodat je er binnen ook van kan genieten.


Photo by: Remadewithlove

3. Warm aankleden
Warme en natuurlijke materialen zoals wol, katoen en linnen zorgen linea recta voor dat knusse cosy gevoel. Met een lekker plaid op de bank en mooie kleden of schapenvachtjes onder je voeten ga jij helemaal geen kant meer op vandaag. Schoenen uit en start relaxing! Klik hier voor de tofste grote vloerkleden onder de 140 euro.


Photo by: Marieke Rusticus Styling

4. Haal de natuur in huis
Elke week een vers boeket op tafel wil iedereen wel. Maar voor wie zich geen wekelijks abonnement van Bloomon kan permitteren weet; het kopen van verse bloemen schiet er vaak bij in. Daarom kies ik vaak voor takken. En dan denk je wellicht; “wat is er nou gezellig aan een paar dooie takken in je woonkamer?”. Dat ga ik je vertellen. Takken passen in elk interieur en zijn er in alle vormen en maten. De natuurlijke uitstraling, speelse vorm en kleur maakt elke tak uniek en zorgt voor levendigheid.
Daarnaast kunnen takken op iedere plek (licht of donker) worden gezet en hebben helemaal geen verzorging nodig. Super handig! Van wilgentakken, gedroogde berenklauw of magnoliatakken kun je wel maanden genieten! Dus ook al heb je totaal geen groene vingers en heb je het vermogen om zelfs een cactus om te leggen.. Ga gerust voor takken in je interieur. Klik hier voor inspiratie

5. Memories
Je eigen stijl ontdekken is soms lastig. Niet iedereen is immers in de wieg gelegd met dezelfde dosis “interior sense”. En dat is helemaal niet erg. Ik rommel vaak ook gewoon wat aan.

Het gaat er vooral om dat jij je thuis op je gemak voelt. Door je te omringen met herinneringen aan mooie en gelukkige momenten in je leven kun je dit bewerkstelligen. Zo heb ik bijvoorbeeld een glazen doosje vol met polaroid foto’s op de hoek van onze eettafel staan.

In het doosje zitten bijna 100 fotootjes, gemaakt op vakanties, feestjes en borrels met vrienden. Wanneer ik er naar kijk word ik spontaan gelukkig en sta ik even stil bij het fijne leven dat we hebben en alle te gekke mensen om ons heen.

Naast foto’s kunnen ook kunstwerken of “zelf tot kunst verheven” spulletjes gezelligheid en eigenheid aan je interieur geven. Zo heb ik een ingelijste poster uit het Fotografiska (fotografiemuseum in Stockholm) op onze kast staan. De foto zelf is misschien niet per direct super bijzonder,maar de herinnering aan het fantastische vriendinnen weekend in de Zweedse hoofdstad des te meer.
Mijn volgende project is het maken van mijn eigen personal wall boven de bank. Hierover later meer.


Photo by: Coco Lapine Design

Liefs,
Nienke

You Might Also Like

5x Bedtime Rituals

Slaapkamer make-over part 2

Inspiratie voor takken in je woonkamer

Slaapkamer make-over part 1

4 tips voor het maken van jouw persoonlijke lichtplan

5 x toffe vloerkleden onder de 140 euro

In de spotlights: Mijn 10 favoriete lampen van dit moment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *