in ZONDAG'S FAVORITES

5 tips voor meer geluk

 

  1. Een beetje een inkoppertje maar wel heel waar.. Zorg goed voor je lijf, je hebt maar één lichaam. Eet gezond, beweeg genoeg en slaap veel. Wanneer je goed in je vel zit ben je automatisch veel gelukkiger. Je mag heus wel eens onder uit gezakt met een zak chips op de bank hangen wanneer je een PMS aanval hebt, maar blijf er niet te lang in hangen.. Uiteindelijk voel je je veel beter wanneer je je hardloopschoenen aan trekt en het leven tegemoet rent.
  2. Gelukkig zijn is weten hoe goed je het hebt. Geluk zit vaak al in jezelf ook al heb je dit niet altijd direct door. We hebben geleerd om onszelf continue met anderen te vergelijken… Het kan altijd beter, mooier, groter of duurder. Wanneer je dankbaar bent voor alles wat je WEL hebt in plaats van na te denken over dingen die je NIET hebt, sta je een stuk positiever in het leven. Positieve en zelfverzekerde mensen stralen! Daarnaast trekken zij ook  positievere mensen en situaties aan. Het kan soms helpen om jezelf af en toe aan dit levensmotto te doen herinneren. Maak een lijstje van de dingen waar je dankbaar voor bent en zet deze in de notities van je telefoon. Heb je een bad moment? Herinner jezelf dan naar deze notitie te kijken. It will cheer you up!
  3. Alles gaat voorbij. Ik kan mij het moment nog goed herinneren dat ik deze leus voor het eerst las. Getatoeëerd op een voet van een model waar ik destijds een productie mee deed. Ik vind het een prachtige levensles. Als je beseft dat alles voorbij gaat sta je meer stil bij de bijzondere en leuke dingen die je overkomen in het leven. Je geniet bewust van elk moment. Daarnaast geeft het kracht bij minder leuke of verdrietige momenten in het leven.. voel je je klote? Ook dit gaat voorbij.. het zal nooit langer duren dan jij aankan.
  4. Enjoy the ride. We hebben geleerd om doelen te stellen in ons leven en onszelf pas te belonen wanneer we een doel behaald hebben. Gun jezelf het plezier op de weg naar het bereiken van je doel. Wanneer je een doel bereikt hebt is het euforische gevoel namelijk vaak snel voorbij.. je leeft natuurlijk ook naar dit gevoel toe.. Daarnaast wacht er na elk behaald doel alweer een volgend doel waar je mee aan de slag wil.
  5. Accepteer jezelf zoals je bent. Er zullen altijd mensen zijn die knapper, slimmer of beter in iets zijn dan jij. So what?! Dat is toch helemaal oké! Hou van jezelf en bepaal voor jezelf wat jij nodig hebt. Waar word jij blij van? En wat brengt jou geluk? Doe jezelf niet te kort en probeer los te komen van wat je familie, partner of vrienden belangrijk vinden. Denk vooral: “Wat vind ik nou echt belangrijk?” Zet jezelf af en toe eens op de eerste plek, je verdiend het!

Go for it!

 

Liefs,

Nienke

You Might Also Like

5 x ingrediënten voor een dagelijks portie geluk

10 x knappe chillpakken en charmante pyjama’s

10 x items die niet mogen ontbreken op jouw “December Wishlist”

New Year Resolutions 2.0

Elke dag zondag

1 Reacties

  1. Mooi stuk Nienke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *