Elke dag zondag 0
in ZONDAG'S FAVORITES

Elke dag zondag

We kennen het allemaal, het gevoel dat de dagen aan ons voorbij vliegen en dat de tijd ons in haalt. We staan op, kleden ons aan, verzorgen het ontbijt, brengen de kinderen naar school, vliegen naar ons werk (waar we alle ballen omhoog houden) om vervolgens tegen zessen het zelfde riedeltje in tegengestelde richting nogmaals af te gaan. Aan het eind van de avond liggen we uitgeteld op de bank om vervolgens met manlief de dagelijkse strijd aan te gaan wie de hond uit mag laten. De één sleurt zichzelf toch nog even naar de sportschool, de ander zwicht voor dat aanlokkelijke glas wijn, (of twee) en Netflix.

Klinkt het herkenbaar? Dacht ik al..
Maar goed dit is toch wat je wilde? Een uitdagende baan, een leuke man, bloedjes van kinderen en als het even kan een bruisend sociaal leven en een afgetraind lijf. En dat is helemaal niet erg. Het is zelfs goed om je zelf doelen te stellen en deze, zo ambitieus als je bent, zo hard als je kan na te jagen. En ook al doet de Instagram account van menig powervrouw, supermom of fitgirl anders vermoeden, het komt je nou eenmaal niet zomaar aanwaaien. Het is keihard werken.

Om dit allemaal vol te houden kijken we met z’n allen hunkerend uit naar het weekend. En dan met name naar de zondag; Lazy Sunday. Op zondag mag alles en op deze bijzondere dag van de week staat samenzijn, rust, gezelligheid en ontspanning centraal. Op zondag mogen we (als het even kan) uitslapen, geoorloofd de hele ochtend in onze pyjama’s bankhangen, uitgebreid ontbijten met vers afgebakken broodjes, borrelen met vrienden en uitgebreid koken of toegeven aan het onweerstaanbaar verleidelijke afhaalmenu van de plaatselijke Thai. Op zondag mogen we van onszelf genieten to-the-max en zijn we op ons gelukkigst. We laten de teugels wat betreft sport en gezond eten iets vieren, trekken er op uit met onze kids en laten we de boel de boel. Je moet immers vanaf maandag alweer genoeg.

jij-en-ik

Ik denk hier ietsjes anders over. Begrijp het niet verkeerd, ik sta net als jij te springen wanneer op vrijdagmiddag het weekend zich weer aandient. Maar.. ik geloof ook dat je het typische “zondag”gevoel elke dag van de week (gemakkelijk) kan oproepen, mits je beschikt over de juiste ingrediënten en handvatten. Wanneer het je lukt om aan elke dag een klein beetje “zondag” toe te voegen zal je merken dat je meer geniet en uiteindelijk gelukkiger wordt.
Klinkt als een cliché? Klopt. Maar het werkt wel. Alhier exhibit A! Probeer het maar!

Ik struin stad, land en het internet af om jouw te kunnen trakteren op je eigen portie dagelijks geluk.
Droom lekker weg bij een heleboel gezellige, knusse, inspirerende en bovenal “zondagse” plaatjes op onze social media (volg je mij daar al?) en laat je inspireren met tips om het “zondag” gevoel in jouw huis en hart te halen. Beleef vanaf vandaag elke dag een beetje zondag en vergeet bovenal niet te GENIETEN!

elke-dag-zondag
Photo by: Ezigipolat

Is bovenstaande voor jou ook zo herkenbaar? Of heb je een vraag, suggestie of opmerking? Ik hoor het graag.

Liefs,
Nienke

You Might Also Like

10 x knappe chillpakken en charmante pyjama’s

5 tips voor meer geluk

5 x ingrediënten voor een dagelijks portie geluk

10 x items die niet mogen ontbreken op jouw “December Wishlist”

New Year Resolutions 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *