Inspiratie voor takken in je woonkamer 0
in WONEN & SLAPEN

Inspiratie voor takken in je woonkamer

Bloemen, planten, takken, ze brengen allemaal een beetje extra levendigheid in huis. Ik hou er van. In de herfst zijn takken mijn favoriet. As we speak prijkt er een weelderige, met mos bekleedde, wilgentak uit een grote vaas op onze kast. Je kan natuurlijk zelf de boom in, om op eigen houtje, de mooiste takken te verzamelen. Of je kan net als ik de bloemist lief aankijken om een voor je in te kopen.

stijlvolle decoratie
Photo by: Elisabeth Heier

Takken zijn er in allerlei vormen en maten door hun eenvoud en unieke vormen super goed als decoratie in je woonkamer te gebruiken. Eén van mijn persoonlijke favorieten is de gedroogde berenklauw. Te gek toch! En het mooie is voor deze tak geldt: little efford, huge impact! je hebt namelijk maar één tak nodig om indruk te maken! Let wel goed op dat de berenklauw 100% is ingedroogd. Verse bloemstengels van de berenklauw zijn namelijk erg giftig en kunnen ernstige brandwonden veroorzaken! Be warned!


Photo by: Lisanne van de Klift

De takken van de rode bes zijn vanaf oktober volop in de natuur te vinden, maar ook bij de bloemist of tuincentra kun je er niet om heen. De rode bes staat symbool voor de autumn feeling en zorgt direct voor een kek kleurtje in je woonkamer.


Photo by: Seth Smoot

Bloesem en magnolia bomen bloeien natuurlijk alleen in het voorjaar maar zijn kaal vaak net zo gaaf! Haal de uitgebloeide takken wel even uit het water, anders gaan de uiteinden schimmelen en dat riekt niet zo aangenaam. Je kunt de gedroogde takken maanden in je woonkamer laten staan. Benieuwd naar nog meer ingrediënten om van je woonkamer een knusse en gezellige place you wanna be te maken? Klik dan hier


Photo by: Erin Boyle

takken in vaas
Photo by: Céline Brisset

decoreren met takken
Photo by: Debbie Treloar

Kijk voor meer groene inspiratie hieronder

Liefs,
Nienke

You Might Also Like

Slaapkamer make-over part 2

5 x toffe vloerkleden onder de 140 euro

4 tips voor het maken van jouw persoonlijke lichtplan

5x Bedtime Rituals

Slaapkamer make-over part 1

In de spotlights: Mijn 10 favoriete lampen van dit moment

5 x ingrediënten voor een gezellig huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *