Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
in KOKEN & TAFELEN

Liefde gaat door de maag

Je hebt mensen die van lekker eten houden en je hebt mensen die ECHT van lekker eten houden. Ik val onder de laatste categorie. Ik ben namelijk dol op lekker eten. Mijn vader zei vroeger wel eens gekscherend; “Als er oorlog uitbreekt kunnen we het beste bij ons Nien schuilen”, mijn koelkast zit namelijk altijd bommetje vol! En dan voornamelijk met lekkere dingen!

Verklaar me voor gek, maar ik hou van boodschappen doen. Ik ga het liefst elke dag naar de supermarkt zodat ik á la minute kan bepalen waar ik (of wij) zin in hebben en wat we dus die bewuste avond gaan koken. Niet de meest economische optie… I know… Maar wel de leukste en de lekkerste.

Helaas (voor mij) val ik ook onder de categorie “ieder pondje gaat door het mondje” en probeer ik zo gezond mogelijk, lekker te eten. Wanneer ik mij dan wel een keer te buiten ga aan calorierijke versnaperingen als pepernoten, taart of een gezellige kaasfondue, strijk ik met liefde een keer over mijn hart. Je moet jezelf immers ook af en toe eens trakteren en jezelf (en anderen) pauze geven van al dat gezonde gedoe.

Op mijn blog zal je dan ook geen recepten vinden waarbij bewust is gelet op calorie-inname, healthiness of het gebruik van superfoods. Alle recepten zijn geselecteerd op hun looks, smaak en ‘gezelligheids’ factor. En dit kunnen natuurlijk ook prima gezonde en verantwoorde gerechten zijn. Mijn lieverlingsrecept van dit moment is beide. Absolute nummer één comfort food aller tijden: Lasagne, in een herfstig jasje. Dit maal niet op de klassieke manier met bechamelsaus, geraspte kaas, tomaten en gehakt, maar met pompoen, spinazie en hüttenkäse. En trust me! SUPER LEKKER!!

De bereidingstijd van dit recept is met 1 uur en 45 minuten vrij lang te noemen. Laat je hier niet door afschrikken, de meeste tijd zit niet in de bereiding maar in de oventijd. Juist super relaxt, nu kun je heerlijk met je partner of gezin de dag doornemen of achterover op de bank met een mooi boek en glas wijn. Je kan de lasagne ook met gemak een dag van te voren maken.
Ik maak van onderstaande ingrediënten altijd twee porties voor twee personen. Eén om direct op te eten en één voor in de vriezer. Heerlijk als je een keer niet zo veel tijd hebt maar wel super lekker wil eten.

Het recept komt uit het kookboek: Jamie’s Super Food en is voor 6 personen.

  • 1 grote flespompoen (1,5 kg)
  • 1 el komijnzaad
  • 4 tenen knoflook
  • Spaanse peper
  • 2 el balsamico-azijn
  • 2 blikken gepelde tomaten (400 gr)
  • 200 g jonge bladspinazie
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 250 g volkoren lasagne vellen
  • 400 g hüttenkäse
  • 100 ml halfvolle melk / mag ook soja- of amandelmelk zijn
  • olijfolie
  • peper en zout

 

Stap 1:  Verwarm de oven voor op 180 gr en vet twee grote braadsledes in met een klein beetje olie. Snijd de pompoen voorzichtig doormidden. Verwijder de zaadjes en snijd door de helften met schil en al in 1 cm dikke plakjes. Leg de plakjes naast elkaar in de braadslee, strooi er de komijn en een snufje peper en zout over, en zet 50 minuten in de oven, totdat ze zacht en licht goudbruin zijn.


Stap 2:  Pel intussen de tenen knoflook, snijd ze in dunne plakjes, verwijder de zaadjes uit de rode peper, snijd ze in dunne ringetjes en zet ze samen met 1 el olijfolie in een grote pan op matig-hoog vuur. Bak ze 3 minuten, of totdat ze goudbruin zijn, en voeg dan debalsamico en de gepelde tomaten toe. Breek de tomaten met een houten lepel stuk, giet er een blikje water bij, laat ze 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen tot je een mooie dikke saus hebt en breng hem met zout en peper op smaak.

Stap 3: Giet om de laagjes te maken eerst een derde deel van de saus in een ovenschaal van ongeveer 25×30 cm, gevolgd door een laagje rauwe spinazieblaadjes, een laagje pompoen, een dun laagje fijn geraspte parmezaan en een laagje lasagne vellen. Maak de hüttenkäse aan met de melk en een snufje zout en peper, en schep het mengsel op de lasagne. Rasp er de resterende parmezaan over.


Stap 4: Zet de lasagne 45 minuten onder in de oven, of totdat er een goudbruin, pruttelend laagje op zit, en ga meteen aan tafel.

EETSMAKELIJK!!!

Liefs,

Nienke

bron themafoto: interiorjunkie

You Might Also Like

Theemuts

1 Reacties

  1. Ik ben benieuwd naar de eerste vlog 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *