In de spotlights: Mijn 10 favoriete lampen van dit moment 0
in verlichting WONEN & SLAPEN

In de spotlights: Mijn 10 favoriete lampen van dit moment

Oké, guilty as charged. Ik heb een lampen tik. Ik kan mij uren vergapen aan design exemplaren zoals dit lucellino birdie lampje van Ingo Maurer. Prachtig! Lichte, tot de verbeelding sprekende, transparante designs zijn mijn persoonlijke favoriet. Ik zie lampen als kunst in mijn woonkamer en leg dan ook geregeld geld opzij om te sparen voor een nieuwe liefde. Omdat mijn lampentik mijn omgeving inmiddels begint op te vallen, word ik regelmatig gevraagd om mijn mening en advies bij het kiezen van een nieuwe lamp. Super leuk! Hopelijk weet ik ook jou te inspireren met mijn 10 favoriete lampen van dit moment. Ik ben benieuwd naar jouw favoriet!

1. SINNERLING Hanglamp – euro 49,95
Bamboe is nog steeds super hot. Deze natural beauty prijkt sinds kort boven onze eettafel. “Deze lamp? serieus, van de IKEA?” werd laatst sarcastisch opgemerkt. Yup, en ook helemaal IKEA geprijsd! I love it! De Sinnerling van Ikea zorgt voor mooi diffuus licht en een natuurlijke schaduwwerking op de muren.

bamboe lampen trend

 

2.GUBI Grossmann Grasshopper – euro 755
Oké, het is een flinke investering. Maar dan heb je ook wel echt een design parel in je woonkamer staan. Ik ben zelf ook nog aan het sparen voor deze groene Grasshopper voor naast onze bank. In welke kleur dan ook, deze GUBI is en blijft een echte eyecatcher –via Flinders.nl

 

3. HOUSEDOCTOR tafellamp – euro 249
Deze tafellamp hoort ook echt  in mijn persoonlijke top 10 lijstje thuis. De grote glazen bol verspreid prachtig zacht licht en de  goudkleurige fitting en pootjes geven de lamp een chique uitstraling. Tip: bij de wehkamp is deze lamp regelmatig afgeprijsd, houd de acties op hun site dus in de gaten! Via wehkamp.nl

hippe tafellamp

 

4. RAUMGESTALT Heart lamp – euro 71,95
De Heart Lamp lamp van Raumgestalt wil ik dolgraag aan de muur in onze hal. Het hartje is lief maar ook grappig en speels tegelijk. Lekker nonchalant is het rode snoer op de witte wand. Zeker niet onbelangrijk, de lamp verspreidt super sfeervol licht dankzij de kap. Deze kap is gemaakt van Tyvek, dat lijkt papier maar het is kunststof. Via vtwonen.nl

lamp kinderkamer

 

5. DESIGN HOUSE STOCKHOLM Block lamp – euro 106
Ik kocht deze lamp in een aantal jaren geleden in een museum in Stockholm. Ik was op slag verliefd. Art meets light. Ik kende het merk niet en ging bij thuiskomst direct even Googlen. En ja hoor, thanks to the internet, is de lamp ook in Nederland verkrijgbaar samen met nog veel meer mooie exemplaren van dit Scandinavische design huis. Via fonq.nl

 

6. RAUMGESTALT Cloud lamp – euro 63,95
Hoe cute zijn deze wolklampjes voor in de slaapkamer! De vorm en het materiaal geven dromerig zacht licht wat ideaal is wanneer je aanstalten maakt om je bed in te duiken. Hier wil je toch gewoon onder wegdromen? via VT-wonen

lamp slaapkamer

 

7. MOOOI NON RANDOM Hanglamp – euro 603,25 
Eerlijk is eerlijk. Ik heb deze, door Bert Jan Pot ontworpen lamp, via marktplaats op de kop getikt.
Ik heb er wel ruim een jaar naar moeten zoeken, want eenmaal in je bezig doe je er niet snel afstand van. Bij ons hangt -ie boven de salontafel en zorgt in het donker voor een prachtig schouwspel op de muren.
Geen geduld voor Marktplaats, wees niet getreurd, hij is gelukkig ook te koop via MisterDesign.nl

design lampen zwart

 

8. FLOS IC Lights T1 High tafellamp – euro 356,10
Deze lamp is ontworpen door Michael Anastassiades en is geïnspireerd op een jongleerder die verschillende ballen op zijn handen en armen kon balanceren. De lamp is uniek in zijn soort en daar is het prijskaartje dan ook naar. Wel echt super mooi op een salontafel of in de vensterbank. Via flinders.nl

top 10 design lampen

 

9. PULPO Oda Big vloerlamp – euro 1790
In een woord: WOW! Wat een gave lamp! Strak, transparant en met zijn 140 centimeter oprecht groots te noemen. Het zwarte staal is stoer, het amberkleurige hand geblazen glas zorgt er voor dat de lamp zelfs wanneer -ie uitstaat warmte uitstraalt. Zodra wij verhuizen naar een grotere woning komt deze lamp met stip om nummer 1 op mijn verlanglijstje!
Via flinders.nl

top 10 design lampen van 2018

 

10. LEITMOTIV Glazed hanglamp – euro 50
We begonnen het lijstje met bamboe en daar sluiten we ook mee af. Deze hanglamp doet anders vermoeden maar is gemaakt van 100% bamboe. De buitenkant van de kap is geglazuurd met een mooie glimmende laag. Ik vind de groene variant het mooiste, een beetje vintage. Tof in combinatie met een modern en strak interieur. Via bol.com

baboe lampen trend 2017

Ik ben erg benieuwd naar jouw favoriete lamp! Je kunt je reactie hieronder achter laten.

Liefs,

Nienke

You Might Also Like

4 tips voor het maken van jouw persoonlijke lichtplan

Slaapkamer make-over part 1

5x Bedtime Rituals

5 x ingrediënten voor een gezellig huis

Slaapkamer make-over part 2

5 x toffe vloerkleden onder de 140 euro

Inspiratie voor takken in je woonkamer

1 Reacties

  1. Nienke dit is zo herkenbaar!!! ik heb dezelfde ‘lampen tik’ als jij! Ik ben benieuwd naar je volgende blog over lampen, super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *