User ID and access token do not match. Please check again.

in KOKEN & TAFELEN

Theemuts

Van Espresso tot Cappuccino en van Americano tot Latte Macchiato. Koffie, coffee, kaffee, in alle soorten en maten. Ik heb het allemaal geprobeerd maar tevergeefs.. Na verschillende trial and errors heb ik mij er toch maar bij neergelegd en de conclusie getrokken; ik hou niet van koffie. En aangezien koffie wereldwijd één van de meest gedronken dranken is én veelal geassocieerd wordt met gezelligheid, is dat best wel een ding.


Photo by: Alison

Gelukkig voor de theemutsen onder ons, is het drinken van thee nowadays ook helemaal sociaal verantwoord. In menig café en koffiecorner is de wereld aan diverse (verse) thee verkrijgbaar en thanks to foodies als Rens Kroes wordt er volop geëxperimenteerd met wake up tea, hot energy drankjes en Tea lattes. Alles zodat, ook wij theeleuten, ’s ochtends kunnen genieten van een nodige kickstart en bij “koffie dates” niet hoeven onderdoen qua prachtig gedecoreerd warm goud.

recept chai tea latte
Photo by: Rens Kroes

Ik ben echt fan van thee. Ik associeer thee met ontspanning, rust, gezelligheid en warmte (letterlijk en figuurlijk). Helemaal in de koude en natte maanden van het jaar, en dat zijn er in Nederland natuurlijk best een hele boel, kan ik ontzettend genieten van een lekkere warme kop thee (al dan niet met wat lekkers on the side).

Ik experimenteer de laatste tijd veel met het maken van verse thee. Super makkelijk, snel klaar en veel verrassender en spannender dan de zoveelste kop groene thee van Pickwick.

recept voor verse thee
Photo by: Rens Kroes

Hieronder mijn favoriete thee recepten om thuis zelf te proberen. Genoeg voor 1 liter / 1 pot thee

  • 1lt. heet water, 1x stokje kaneel, 1x stokje zoethout (even doorbreken) en 2x steranijs
  • 1 lt. heet water, 3x plakje verse gember, 1x schijfje sinaasappel en 1x takje verse munt
  • 1 lt. heet water, 2x lavendelblad(gedroogd), 1x takje verse munt, 1x eetlepel honing
  • 1 lt. heet water, 3x plakje verse gember, snuf zwarte peper, 1x theelepel kurkuma, 1x eetlepel honing
  • 1 lt. heet water, 1x stengel citroengras (even doorbreken), 2x plakje verse gember, 1x schijfje rode peper, 1x stokje kaneel

 

Geniet er van!

Liefs,

Nienke

source photo in header: Vanessa Rees

You Might Also Like

Liefde gaat door de maag

1 Reacties

  1. Nog een aanrader, slaapthee van de tuinen natuurlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *